Kauden parhaat herkut meren äärellä

Ravintola Saaren
Menut ja A la carte 2024

Sirpalesaaresta silmiesi eteen avautuu upea näköala yli Suomenlahden. Kaukana siintävä horisontti ja aaltojen liplatus enteilevät täydellistä kesäiltaa. Vain kivenheitto Helsingin ydinkeskustasta ja tunnet olevasi irti arjesta. Suomalaisessa Ravintola Saaressa kohtaavat perinteinen keittotaito ja nykypäivän näkemys. Kauden parhaat herkut saivat uudet mausteet, ja niistä voi nauttia aurinkoisella ulkoterassilla, merihenkisessä ravintolasalissa ja Belvedere-parvella.

Menuehdotelmat 2024

Klassikko Menu

Saaren tervagraavilohta,
piparjuurikreemiä, perunacrispiä ja sitruspikkelöityjä kasviksia L,G
***
Kokonaisena paahdettua härän sisäfilettä,
fermentoitua mustapippurikastiketta, ratatouille pyreetä ja tiristettyä tryffeliperunaa L,G
***
Ahvenanmaan pannukakkua,
vaniljajäätelöä, omenaa ja kanelimoussea L,(G)

69,00
(listahinta 71,20)

———————————-

Sirpalesaaren Menu

Sirpalesaaren salaisuus,
lajitelma parhaita saaristolaisalkupaloja L,(G)
***
Saaren savustettua merilohta
kahvilla maustettua sienimuhennosta, naattijuureksia ja kesäperunoita L,G
***
Saaren suklaa-salmiakkikakkua,
sitruunacurdia ja vadelmasorbettia L

67,00
(listahinta 69,00)

———————————-

Kapteenin Menu

Katkarapuskagen
rapealla chorizolla, saaristolaisleipää ja yrttisalaattia L,(G)
***
Saaren savustettua merilohta
kahvilla maustettua sienimuhennosta, naattijuureksia ja kesäperunoita L,G
***
Raikas seljankukkapannacotta,
marja-verbenasalaattia ja lakritsigranolaa L,G

59,00
(listahinta 61,40)

———————————-

Kasvismenu

Vegaaninen vatkis-skagen
saaristolaisleivällä, caviarttia ja yrttisalaattia VE,(G)
***
Kevyesti savustettu vegaaninen pihvi,
karhunlaukkapestoa, paistettua siitaketta ja kurpitsaa VE,G
***
Raparperisorbettia
ja marja-verbenasalaattia VE,G

50,00
(listahinta 52,00)

———————————-

Lasten menu 

Juustoburgeri ja maalaisranskalaiset L (G)
(myös kasvisversio saatavana)  
tai 
Saaren savulohta,
tartarkastiketta, kasviksia ja kesäperunoita L,G  
ja 
Saaristolaispannukakkua ja vaniljajäätelöä L (G)  

18,00
sisältää 1 pääruoan ja jälkiruoan, alle 12 vuotiaille

L = laktoositon, G = gluteeniton, (G) = saatavana gluteenittomana, VE = vegaaninen

Lataa Menuehdotelmat 2024-PDF >>
Lataa A la carte 2024-PDF>>

A la carte 2024

ALKURUOAT

Saaren tervagraavilohta L,G
piparjuurikreemiä, perunacrispiä ja sitruspikkelöityjä kasviksia 15,20

Klassikko! Katkarapuskagen rapealla chorizolla L,(G)
saaristolaisleipää ja yrttisalaattia 15,60
(saatavana myös ilman chorizoa)

Vegaaninen vatkis-skagen saaristolaisleivällä VE,(G)
caviartia ja yrttisalaattia 15,60

Härkätartar naudan sisäfileestä L,(G)
tryffelikreemiä, Jukolan cheddaria ja briossia 18,90

Limemarinoituja savustettuja kokonaisia katkarapuja 250 g L,G
ja paahdettua valkosipuliaiolia 19,90

Sirpalesaaren salaisuus L,(G)
Lajitelma parhaita saaristolaisalkupaloja 22,90
Valmistetaan kahdelle tai useammalle henkilölle, hinta/henkilö.

Saaristolaiskalakeittoa L,(G)
valinnan mukaan kirkkaana tai kermaisena, talon saaristolaisleipää ja voita 14,90/22,50

Talon leipälajitelma ja kirnuvoita L 3,50/hlö

VÄLIRUOAT

 Ylikypsää Kainuun karhua riistaliemessä 50 g L,G 18,00

Gremolata-cheddargratinoidut vihersimpukat 3 kpl L,(G) 13,50

PÄÄRUOAT

Saaressa savustettua merilohta L,G
kahvilla maustettua sienimuhennosta, naattijuureksia ja kesäperunoita 31,90

Paahdettua meriahventa L,G
hölskyperunoita, grillattua sitruunaa ja karhunlaukkapestoa  34,50

Kokonaisena paahdettua härän sisäfilettä L,G
fermentoitua mustapippurikastiketta, ratatouillepyreetä ja tiristettyä tryffeliperunaa 42,50

Ankankoipiconfit L,G
herukkakastiketta, varhaiskaalia ja kermaista salviapolentaa 34,90

Kevyesti savustettu vegaaninen pihvi VE,G
karhunlaukkapestoa, paistettua siitaketta ja kurpitsaa 26,50

JÄLKIRUOAT

Saaren suklaa-salmiakkikakkua L
sitruunacurdia ja vadelmasorbettia 14,20

Raikas seljankukkapannacotta L,G
marja-verbenasalaattia ja lakritsigranolaa 13,90

Ahvenanmaan pannukakkua L,(G)
vaniljajäätelöä, omenaa ja kanelimoussea 13,50

Raparperisorbettia ja marja-verbenasalaattia VE,G 9,90

L = laktoositon, G = gluteeniton, (G) = saatavana gluteenittomana, VE = vegaaninen

Yhteysvene & venemaksu

Yhteysvenemaksu 6,70/hlö (meno-paluu) veloitetaan ravintolalaskun yhteydessä. Saaren yhteysvenelaituri, Ursininlaituri, sijaitsee Merisatamanrannassa Cafe Caruselin takana, Pihlajasaaren laiturin vieressä. Yhteysvene liikennöi ravintolan aukioloaikoina: tasalta, 20 yli ja 20 vaille. Venematka kestää noin 2 minuuttia.
Esimerkiksi jos pöytävarauksesi on klo 18.00, voit saapua klo 18.00 lähtevällä veneellä.
Veneeseen mahtuu kerrallaan 30 henkilöä. Ruuhkatapauksissa reittiä ajetaan keskeytyksettä tarvittava määrä. Viimeinen yhteysvenevuoro mantereelle klo 23.00.

Rapukausi on Saaressa 22.7.-26.9.2024
Tutustu Keittiömestarin ja Perinteiseen Rapumenuun!
Tule nauttimaan kotimaisia rapuja ja ihastu upeaan merimaisemaan ja tunnelmaan!

Menuhintoihin lisätään yhteysvenemaksu 6,70/hlö. Katso lisätiedot yhteysveneestä >>