Rapujuhlat Helsingissä Ravintola Saaressa meren äärellä

Uutta Suomessa -
Saaressa nautitaan rapukaudella merirapuja!
Tarjolla myös perinteiset täpläravut ja rapumenut

Rapukausi 23.7.-26.9.2024

Saaressa on valinnan varaa, mitä rapuja nautit!

Meriravut

Tänä kesänä tuomme ravintolaamme upeat meriravut ainoana koko Suomessa. Hienonmakuinen merirapu tunnetaan myös nimillä langustiini ja keisarihummeri. Sillä on elinvoimainen kanta Pohjanmeren Skagerrakin alueella, josta merirapumme tulevat. 

Meriravut tarjoillaan sitruuna-Pernod dressingin L,G
ja savustetun valkosipulivoisulan L,G sekä paahtoleivän ja tillin kera.

Merirapu on kokoluokassa +16 cm. Hinta 11,80/kpl.
5 kpl lisukkeineen tarjoushintaan 55,00!
Tilaukset viimeistään 3 arkipäivää ennen tuloa.

Perinteiset
Rapumenu ja Keittiömestarin suositusmenu

Ravut maistuvat tunnetusti parhailta mahtavan merimaiseman äärellä. Saari on ollut jo 25 vuotta Helsingin suosituimpia rapujuhlapaikkoja ja vankalla kokemuksella rapumenuja nautitaankin parhaissa puitteissa, rapulaulujen raikaessa ja ihanien juomien virkistäessä. 

Tutustu Keittiömestarin ja Perinteiseen Rapumenuun-PDF>>
Tule nauttimaan kotimaisia täplärapuja ja ihastu upeaan merimaisemaan ja tunnelmaan!

Menuhintoihin lisätään yhteysvenemaksu 6,70/hlö.
Katso lisätiedot yhteysveneestä >>

Perinteinen Rapumenu

ALKURUOKA
Kotimaisia täplärapuja päivän kappalehintaan
Suositus vähintään 8 täplärapua/hlö – vahvista määrä ennakkoon
Ravut tarjoillaan piparjuuri-aiolin, sitruunavinegretin ja hienonnetun tillin L,G
sekä rapean paahtoleivän L ja voin L,G kera.
Tai tilaa merirapuja!

PÄÄRUOAT
Saaressa savustettua merilohta 45,00
kahvilla maustettua sienimuhennosta, naattijuureksia ja kesäperunoita L,G
tai
Ankankoipiconfit ja herukkakastiketta 48,00
kaalia sekä kermaista salviapolentaa L,G
tai
Kokonaisena paahdettua härän sisäfilettä 56,00
fermentoitua mustapippurikastiketta, ratatouillepyrettä ja tiristettyä tryffeliperunaa L,G

JÄLKIRUOKA
Raikas seljankukkapannacotta
marja-verbenasalaattia ja lakritsigranolaa L,G

Yllä olevat hinnat sisältävät pää- ja jälkiruoan. Lisäksi veloitamme ravut päivän hintaan viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuutta vahvistetun kappalemäärän mukaan.
Tilaa ravut ennakkoon viim. 14 vrk aiemmin.
Yli 12 hengen seurueilta edellytämme yhtenäistä pääruokavalintaa etukäteen.
Erityisruokavaliot huomioimme erikseen ennakkoilmoituksenne mukaisesti. Myös jokirapuja tilattavissa ennakkoon saatavuuden mukaan.

Keittiömestarin Suositusmenu

Tryffelillä maustettua maa-artisokkakeittoa ja rapeita juureslastuja L,G
****
Kotimaisia täplärapuja päivän kappalehintaan
Suositus vähintään 8 täplärapua/hlö – vahvista määrä ennakkoon
Ravut tarjoillaan piparjuuri-aiolin, sitruunavinegretin ja hienonnetun tillin L,G
sekä rapean paahtoleivän L ja voin L,G kera
Tai tilaa merirapuja!
****
Paahdettua meriahventa hölskyperunoita,
grillattua sitruunaa ja karhunlaukkapestoa L,G
****
Raikas seljankukkapannacotta
marja-verbenasalaattia ja lakritsigranolaa L,G
60,00

Lisäksi veloitamme ravut päivän hintaan viimeistään 2 arkipäivää ennen tilaisuutta vahvistetun kappalemäärän mukaan. Tilaa ravut ennakkoon viim. 14 vrk aiemmin.
Keittiömestarin Suositusmenu tarjoillaan koko pöytäseurueelle. Erityisruokavaliot huomioimme ennakkoilmoituksenne mukaisesti. Myös jokirapuja tilattavissa ennakkoon saatavuuden mukaan.
Oikeudet muutoksiin sivuilla pidätetään. 

______

Tutustu myös toiseen merelliseen ravintolaamme
Ravintola Saaristoon Klippanilla